Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τι έκανε το Javier Bardem να μιλήσει στη γλώσσα μας..;

Χαβιερ


Τι έκανε το Javier Bardem να μιλήσει στη γλώσσα μας..;

«Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ισπανία με αυτή την απλή κίνηση έφεραν μια επανάσταση.

Όσο δυσκολεύει η ζωή μας, τόσο μεγαλώνει η ευαισθησία μας για τον πόνο των άλλων.

Τώρα, αυτή η επανάσταση έρχεται και στην Ελλάδα.

Και ξέρεις τι..;



Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να δώσεις στον κόσμο ένα μάθημα αλληλεγγύης βοηθώντας αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη.»

Είναι τα λόγια του διεθνώς καταξιωμένου,  Ισπανού ηθοποιού, που αναφέρονται σε μία σπουδαία δράση που έχουν αναλάβει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, προκειμένου να βοηθήσουν όποιον έχει ανάγκη, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Παστίλιες για τον πόνο του άλλου... Εσύ τις παίρνεις, κάποιοι άλλοι σταματούν να πονάνε».

Με αυτά τα λόγια, σε άψογα Ελληνικά, κλείνει το σποτ ο Javier Bardem και καλεί τους Έλληνες να δώσουν ένα μάθημα αλληλεγγύης στον κόσμο.










Τι είναι όμως οι παστίλιες για τον πόνο του άλλου..;

Μια νέα «ασθένεια» έχει κάνει την εμφάνισή της αυτόν τον καιρό στη χώρα μας, με «θύματα» όλους όσοι νιώθουμε την ανάγκη να προσφέρουμε στους ανθρώπους που πλήττονται πιο σοβαρά από μικρές και  μεγάλες κρίσεις, εντός κι εκτός συνόρων. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έβαλαν στόχο να τη θεραπεύσουν με τις  «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», μια μεγάλη καμπάνια που βασίζεται σε ένα κόκκινο κουτί με έξι  καραμέλες από μέλι και θυμάρι. Θα το βρίσκουμε στα φαρμακεία όλης της χώρας στην τιμή του 1,60 ευρώ και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατίθενται απευθείας στα προγράμματα της οργάνωσης, στην  Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι Παστίλιες όμως δεν βοηθούν μόνο την οικονομική υποστήριξη της  δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Είναι και το σύμβολο μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες  που βιώνουν  έντονα τον αποκλεισμό από την περίθαλψη εντός κι εκτός συνόρων. Οι παστίλιες για τον πόνο του άλλου είναι ένα σύμβολο αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξεχασμένοι ασθενείς στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η εκστρατεία στην Ελλάδα

Tην εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή πολλοί φορείς αλλά και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες. Κεντρικό πρόσωπό της είναι ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος που συμμετέχει αφιλοκερδώς στο τηλεοπτικό σποτ της εκστρατείας, με το μήνυμα «Είναι για τον πόνο, των άλλων, μια παστίλια, και βοηθάω να θεραπευτούν όσοι έχουν ανάγκη». Σημαντική είναι και η επίσης  αφιλοκερδής συμμετοχή εκπροσώπων της τέχνης, των γραμμάτων και του αθλητισμού, όπως ο  Ευγένιος  Τριβιζάς, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Θοδωρής Αθερίδης,  ο Γιώργος Σαμαράς, ο Κωστής Μαραβέγιας,  η Μαριέττα Φαφούτη, η Γωγώ Μπρέμπου, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μυρτώ Αλικάκη και άλλων, που   συμμετέχουν στην εκστρατεία, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης.

Εσύ θα στείλεις το δικό σου..;


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου