Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

23ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΟΚΑΙΝΟΜΑΝΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΤΩΝ 34ΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ ΣΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ.


Ένας 23χρονος Αλβανός είναι ο δράστης της ληστείας μετά φόνου σε βάρος του 34χρονου κοσμηματοπώλη Γιώργου Αλεξόπουλου στις 31 Μαίου του 2011 στη Λυκόβρυση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 35χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου και η ληστεία η οποία διαπράχθηκε στο κατάστημά του στην οδό Πλαστήρα στη Λυκόβρυση πρωινές ώρες της 31-5-2011.

Δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 23 και 26 ετών.

Ο 23χρονος συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, μεσημβρινές ώρες της 7-12-2012 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες φορώντας κράνη μοτοσυκλέτας και κρατώντας όπλα, είχαν εισέλθει στο κοσμηματοπωλείο του θύματος, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα και τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Ακολούθως διέφυγαν με μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν στο Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι, μαζί με τα κράνη τους και τα όπλα (ένα KALASHNIKOV και ένα πιστόλι MAKAROV ). Στη συνέχεια κρύφτηκαν για μερικές μέρες σε σπίτι φίλου τους στη Νέα Μάκρη και τελικά διέφυγαν στην Αλβανία.

Επίσης συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 23 και 24 ετών οι οποίοι διευκόλυναν τους δύο δράστες στη διαφυγή τους μετά τη δολοφονία.

Ο 23χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας θα οδηγηθεί σήμερα στον Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.

Το ειδεχθές έγκλημα, που «πάγωσε» την κοινωνία της Λυκόβρυσης και βύθισε στο πένθος μία οικογένεια, αποτελεί ηχηρή απόδειξη ότι πλέον καμία γειτονιά δεν είναι ασφαλής και η ανθρώπινη ζωή για κάποιους δεν έχει καμία αξία, ενώ οι σφαίρες των κακοποιών δεν κάνουν διακρίσεις.

Ο 34χρονος Γιώργος Αλεξόπουλος, άνδρας με ύψος 1,95 μ., μπασκετμπολίστας και γεροδεμένος, δεν δείλιασε στιγμή στη θέα των όπλων και αυτό το πλήρωσε με τη ζωή του.

Αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής του εγκλήματος δεν υπάρχουν, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας που έκαναν αυτοψία στον χώρο, τα δραματικά γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

Στις 9.19 το πρωί ο Γιώργος Αλεξόπουλος έφτασε στο κοσμηματοπωλείο στην οδό Πλαστήρα 5, απενεργοποίησε τον συναγερμό και άνοιξε την πόρτα. Τη στιγμή εκείνη οι δύο ληστές, που πιθανότατα τον παρακολουθούσαν, όρμησαν πίσω του και τον έσπρωξαν μέσα στο κατάστημα. Δεν εκτίμησαν όμως σωστά την αντίδραση του 34χρονου, ο οποίος φαίνεται πως πάλεψε άγρια μαζί τους, γιατί το κοσμηματοπωλείο βρέθηκε γυαλιά καρφιά. Φαίνεται μάλιστα πως τους στρίμωξε και τότε ο ένας τον πυροβόλησε με το καλάσνικοφ, από πίσω και αριστερά.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν πήραν κάτι, αλλά γείτονες που άκουσαν τον πυροβολισμό δήλωσαν ότι είδαν δύο άτομα με κράνη να βγαίνουν τρέχοντας και να εξαφανίζονται με μία μοτοσικλέτα, η οποία ήταν κλεμμένη και βρέθηκε λίγο αργότερα κοντά στο Δημαρχείο της Λυκόβρυσης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου