Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

O Ζεντ, ο Άρχoντας των Σκιών αποκαλύπτεται


Στην επερχόμενη ενημέρωση, ένας απαγορευμένος νέος πρωταθλητής θα περιπλανιέται στις Αρένες της Δικαιοσύνης: Ο Ζεντ, ο Άρχοντας των Σκιών. Αυτός ο σκοτεινός δολοφόνος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος σε πολλούς ρόλους, όπως στη μεσαία λωρίδα και στη ζούγκλα. Ο τρόπος παιχνιδιού βασίζεται στην ενέργεια και στον έλεγχο μαγικών κλώνων σκιάς.


Ικανότητες:

    Περιφρόνηση των αδυνάτων (παθητική): Όταν ο Ζεντ επιτίθεται σε έναν εχθρό που έχει λιγότερο από 50% Ζωή, προκαλεί επιπλέον μαγική ζημιά ίση με το 8% της μέγιστης Ζωής του εχθρού. Η επίδραση έχει σύντομο χρόνο επαναφόρτισης.
    Κοφτερό Σούρικεν: Ο Ζεντ και η σκιά του πετούν τα σούρικέν τους, προκαλώντας σωματική ζημιά σε οποιονδήποτε στόχο βρίσκεται στην πορεία τους. Κάθε Σούρικεν προκαλεί λιγότερη ζημιά στους στόχους που χτυπά μετά τον πρώτο.
    Ζωντανή Σκιά: Η σκιά του Ζεντ ορμά προς τα εμπρός και παραμένει στη θέση της για σύντομο χρονικό διάστημα. Η σκιά του Ζεντ εκτελεί τις ίδιες ικανότητες που εκτελεί ο Ζεντ στο ίδιο διάστημα. Αν ενεργοποιήσετε τη Ζωντανή Σκιά ξανά όταν είναι ενεργή η σκιά του, ο Ζεντ θα αλλάξει θέση με αυτήν. Αν ο Ζεντ και η σκιά του χτυπήσουν τον ίδιο στόχο με τα Κοφτερά Σούρικεν ή το Κόψιμο της Σκιάς, ο Ζεντ θα ανακτήσει ένα μέρος της ενέργειάς του και ο στόχος θα υποστεί μια επιπλέον αρνητική επίδραση: Τα Κοφτερά Σούρικεν θα προκαλέσουν επιπλέον ζημιά και η επίδραση επιβράδυνσης από το Κόψιμο της Σκιάς θα αυξηθεί σημαντικά.
    Κόψιμο της Σκιάς: Ο Ζεντ και η σκιά του εξαπολύουν μια πλημμύρα σκιών, προκαλώντας σωματική ζημιά σε κοντινούς εχθρούς. Το Κόψιμο της Σκιάς του Ζεντ μειώνει ελαφρώς το χρόνο επαναφόρτισης της Ζωντανής Σκιάς για κάθε μονάδα που χτυπά. Το Κόψιμο της Σκιάς της σκιάς επιβραδύνει τους εχθρούς.
    Σημάδι του Θανάτου: Ο Ζεντ βυθίζεται στις σκιές και ορμά προς το στόχο του, προκαλώντας σωματική ζημιά. Επίσης, δημιουργεί μια Ζωντανή Σκιά πίσω από το στόχο, η οποία εκτελεί τις ίδιες ικανότητες με τον Ζεντ και σημαδεύει το στόχο. Μετά από 3 δευτερόλεπτα, το σημάδι εκρήγνυται, προκαλώντας σωματική ζημιά με βάση τη ζημιά που προκάλεσε ο Ζεντ και η σκιά του στο στόχο για όσο διάστημα ήταν ενεργό το σημάδι. Ο Ζεντ μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά αυτήν την ικανότητα για να αλλάξει θέση με τη σκιά του.


Αντίθετα από άλλους ήρωες που δημιουργούν ψευδαισθήσεις, ο κλώνος σκιάς του Ζεντ είναι το βασικό στοιχείο στον εξοπλισμό του. Όταν ένας κλώνος σκιάς είναι ενεργός, οι ικανότητες του Ζεντ εκτελούνται και από τη σκιά. Έτσι, ο Ζεντ μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά, περισσότερες επιδράσεις ή να πλαγιοκοπήσει έναν εχθρό. Ο Ζεντ μπορεί ακόμη να αλλάξει θέση με τους κλώνους του για να εκτελέσει αιφνιδιαστικές επιθέσεις ή να αποτελειώσει γρήγορα έναν εχθρό που έχει τραπεί σε φυγή. Η ικανότητα να αλλάζει θέση κατά βούληση, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα πρόκλησης μαζικής σωματικής και μαγικής ζημιάς, καθιστούν τον Ζεντ ικανό να αναλάβει πολλούς ρόλους.

Όταν παίζετε με τον Ζεντ στις λωρίδες, το Κοφτερό Σούρικεν είναι κατάλληλο τόσο για να παρενοχλεί τους εχθρούς όσο και για να καθαρίζει γρήγορα τους υπηρέτες, καθιστώντας τον εξαιρετικό για επιθετικό παιχνίδι. Η αλλεπάλληλη χρήση του Κοφτερού Σούρικεν επιτρέπει στον Ζεντ να ασκεί συνεχώς πίεση στη λωρίδα του, να κερδίζει χρόνο ώστε να κυκλοφορεί πιο ελεύθερα ή να ανακόπτει επιθέσεις των εχθρών στον πύργο του. Στο μεταξύ, με τη χρήση της Ζωντανής Σκιάς για αιφνίδιες πλαγιοκοπήσεις στον εκάστοτε αντίπαλό σας στη λωρίδα, μπορείτε να παρεμποδίσετε τυχόν απόπειρες διαφυγής του και να εξαπολύσετε επιθέσεις πλήρους ισχύος.

Επίσης, οι δυνατότητες ενέδρας και καταδίωξης του Ζεντ τον καθιστούν ιδανικό για τη ζούγκλα. Η αλλαγή θέσης με τον κλώνο σκιάς σας χάρη στη Ζωντανή Σκιά προσφέρει δυνατότητες για αστραπιαίες επιθέσεις, διαφυγές, ακόμη και κλοπές ενισχύσεων. Η πανίσχυρη επιβράδυνση από το Κόψιμο της Σκιάς ενός κλώνου μπορεί επίσης να ακινητοποιήσει έναν αντίπαλο ήρωα και να τον κάνει εύκολο στόχο για εκτέλεση με μια ισχυρή επίθεση, ενισχυμένη με την Περιφρόνηση των Αδυνάτων.

Όταν ξεκινούν οι ομαδικές μάχες, ο κλώνος του Ζεντ του δίνει την επιλογή να χρησιμοποιεί τις ικανότητές του από απόσταση ασφαλείας ή να προκαλεί ακόμη περισσότερη ζημιά ορμώντας στην καρδιά της μάχης κατά βούληση. Επίσης, μπορεί να συνδυάσει τη Ζωντανή Σκιά και το Κόψιμο της Σκιάς για να καλύψει μια περιοχή με μεγάλης έντασης επίδραση επιβράδυνσης, διαταράσσοντας τη διάταξη των εχθρών. Τέλος, το Σημάδι του Θανάτου είναι μια ικανότητα ιδανική για καταδίωξη και εκτέλεση ηρώων που τρέπονται σε φυγή και έχουν λίγη ζωή. Η Περιφρόνηση των Αδυνάτων με την επιπλέον μαγική ζημιά της αποτελεί εξαιρετική ικανότητα, που σε συνδυασμό με τη ζημιά από την έκρηξη του Σημαδιού του Θανάτου εξασφαλίζει το τελειωτικό χτύπημα.

Η διαχείριση των κλώνων και των συνδυασμών ικανοτήτων είναι κλειδί στην κυριαρχία με τον Ζεντ. Η στρατηγική τοποθέτηση του Ζεντ και του κλώνου του για διμέτωπες επιθέσεις πριν χτυπήσει με τις επιδέξιες βολές του θα κρίνει ουσιαστικά την επιτυχία σας στις Αρένες της Δικαιοσύνης.




Μυθολογία:
Ο Ζεντ είναι ο πρώτος νίντζα τα τελευταία 200 χρόνια που κατορθώνει να ανακαλύψει τις πανάρχαιες, απαγορευμένες τεχνικές. Αψήφησε τη φατρία του και το δάσκαλό του κι ανέτρεψε τις ισορροπίες και την πειθαρχία που τον κρατούσαν δέσμιο για όλη τη μέχρι τότε ζωή του. Πλέον, ο Ζεντ υπόσχεται ισχύ σε όσους αποδεχθούν τη γνώση των σκιών και σκοτώνει όσους αρνούνται να ξεπεράσουν την άγνοιά τους.
Ορφανός από μικρός, ο Ζεντ έγινε προστατευόμενος ενός μεγάλου δάσκαλου νίντζα κι εκπαιδεύτηκε απ' αυτόν. Μόνο ένας μαθητής έμοιαζε να είναι ισάξιος του Ζεντ - ο γιός του δασκάλου, ο Σεν. Φαινόταν ότι ο Ζεντ δεν θα κέρδιζε ποτέ την εύνοια του δασκάλου του, καθώς κάθε μονομαχία μεταξύ των δύο αντιπάλων κατέληγε σε ισοπαλία. Γεμάτος αγανάκτηση και ζήλια, αναζήτησε ένα πλεονέκτημα. Ο νεαρός νίντζα εισχώρησε κρυφά σε ένα σφραγισμένο τμήμα του ναού της φατρίας, όπου ανακάλυψε ένα περίτεχνο, σκοτεινό κιβώτιο. Διαισθανόμενος τη σκοτεινή γνώση που είχε μέσα, γνώριζε ότι δεν έπρεπε να το ανοίξει, παρ' όλα αυτά το έκανε. Στη στιγμή, σκιές άγγιξαν το μυαλό του, αποκαλύπτοντας τεχνικές που ήταν για πολύ καιρό κρυφές. Έχοντας πλέον στα χέρια του νέα μυστικά όπλα, προκάλεσε σε μονομαχία τον Σεν και κατόρθωσε επιτέλους να τον νικήσει. Περίμενε να τον επαινέσουν και να τον αναγνωρίσουν για τη νίκη του, ωστόσο, με κάποιον τρόπο, ο δάσκαλος γνώριζε ότι ο Ζεντ είχε χρησιμοποιήσει απαγορευμένες τεχνικές και τον εξόρισε.
Ταπεινωμένος, ο νεαρός νίντζα περιφερόταν για χρόνια. Η πικρία του μετατράπηκε σε φιλοδοξία και ξεκίνησε να εκπαιδεύει άλλους στις τεχνικές των σκιών. Καθώς η δύναμή του μεγάλωνε, μεγάλωνε κι ο κύκλος των ακολούθων του. Γνώριζε, όμως, ότι χωρίς το κιβώτιο, δεν θα τελειοποιούσε ποτέ την τεχνική του. Μια μέρα, ο Ζεντ γύρισε να κοιτάξει τους ακολούθους του και είδε ότι οι μαθητές του ήταν πια ολόκληρος στρατός. Τους οδήγησε στο ναό για να αποκτήσει το λάφυρό του. Στις πύλες, βρήκε με έκπληξη τον γέρο δάσκαλο να τον περιμένει και να υποδέχεται αυτόν και τους μαθητές του σαν να ήταν ευπρόσδεκτοι επισκέπτες. Ο γέροντας ακούμπησε το σπαθί του στα πόδια του Ζεντ, δηλώνοντας ότι είχε αποτύχει ως δάσκαλος απέναντι στον Ζεντ. Εξορίζοντας τον παλιό μαθητή του, ο δάσκαλος είχε καταδικάσει τον Ζεντ στις σκιές, αντί να τον οδηγήσει στην οδό της ισορροπίας. Ο γέροντας ικέτευσε τον Ζεντ να έρθει στο ναό, να καταστρέψει το κιβώτιο και να οδηγήσει τους μαθητές του στο δρόμο της ισορροπίας. Ο σκοτεινός νίντζα ακολούθησε το δάσκαλο μέσα στο ναό. Λίγες στιγμές μετά, οι νίντζα που είχαν συγκεντρωθεί άκουσαν τον Ζεντ να ουρλιάζει από τον πόνο. Ο Ζεντ βγήκε από το ναό, κατά ένα μυστήριο τρόπο ανέγγιχτος, και πέταξε το κεφάλι του δασκάλου στα πόδια του Σεν. Κραυγάζοντας με οργή, ο Ζεντ διέταξε τους ακολούθους του να σφάξουν τους μαθητές του δασκάλου και να αρπάξουν το κιβώτιο.
Τη μέρα εκείνη, το παλιό τάγμα των νίντζα καταστράφηκε. Παρόλο που πολλοί μαθητές πέθαναν, μερικοί ξέφυγαν χάρη στις ηρωικές προσπάθειες του Σεν. Τώρα πλέον ο ναός είναι μια σκοτεινή βάση εκπαίδευσης για το Τάγμα της Σκιάς. Ο Ζεντ ηγείται ως δάσκαλος του Τάγματος και έχει μία απλή αρχή: τελειοποιείτε την τεχνική σας και σκοτώνετε όλους τους νίντζα που αρνούνται να αποδεχθούν τις σκιές.
«Η ισορροπία είναι ένα ψέμα - εμείς είμαστε οι πραγματικοί νίντζα.»
-Ζεντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου