Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ιταλία: Εικόνες σοκ. Αστυνομικοί σέρνουν 10χρονο (video)



Ένα ανήλικο αγόρι, 10 ετών σύρεται κυριολεκτικά από την Αστυνομία με τη βία.
Το βίντεο που απεικονίζει ξεκάθαρα τη βίαιη προσαγωγή του παιδιού παρά τη θέληση του, έχει προκαλέσει σάλο και θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία.
Οι ένστολοι από τη πλευρά τους ισχυρίζονται ότι εκτελούσαν δικαστικές εντολές, σύμφωνα με τις οποίες έπρεπε να επιστρέψουν το παιδί στο σπίτι του πατέρα του. Ωστόσο, ο ζήλος τους και η επίδειξη δύναμης, σοκάρουν. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Cittadella.
Οι αστυνομικοί "συνέλαβαν" το αγόρι ονόματι Leonardo έξω από το σχολείο του. Οι γονείς του ανήλικου είναι χωρισμένοι και η κηδεμονία του παιδιού βρίσκεται στο επίκεντρο της ενδοοικογενειακής τους διαμάχης.
Το αγόρι μέχρι σήμερα διέμενε στο σπίτι της μητέρας του, κάτι που είχε προκαλέσει την οργή του πατέρα, ο οποίος διεκδικεί την κηδεμονία του.
Αμέσως μετά το περιστατικό, η μητέρα του δεκάχρονου μαζί με άλλους γονείς από το σχολείο του μικρού, οργάνωσαν πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία και υπέρ της απελευθέρωσης του παιδιού. Τα ΜΜΕ της Ιταλίας έλαβαν εντολή από την Κυβέρνηση να μην αναπαράγουν το επίμαχο βίντεο για λόγους δεοντολογίας και για την "προστασία" του ανήλικου.


Italy Kid taken by police forced από CDemo83














Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου