Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η Βάι, η Τιμωρός τoυ Πιλτόβερ, αποκαλύπτεται!




Τίποτα δεν προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τις κραυγές των εχθρών σου όταν τους ρίχνεις ένα γερό χέρι ξύλο. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει η Βάι, η νεότερη ηρωίδα στο League of Legends. Βάι σημαίνει γροθιές, υπερβολική χρήση βίας και αγριότητα που σπάει πανοπλίες.

Ικανότητες:



  •     Ασπίδα Κρούσης: Η Βάι φορτίζει μια ασπίδα στη διάρκεια του χρόνου. Η ασπίδα μπορεί να ενεργοποιηθεί χτυπώντας έναν εχθρό με μια ικανότητα.
  •     Σούπερ Γροθιά: Η Βάι φορτίζει τα γάντια της και εξαπολύει μια καταστρεπτική γροθιά που την ωθεί προς τα εμπρός.
  •     Διατρητικά Χτυπήματα: Οι γροθιές της Βάι σπάνε τη θωράκιση του αντιπάλου, προκαλώντας επιπλέον ζημιά και αποφέροντάς της επιπλέον ταχύτητα επίθεσης.
  •     Υπερβολική Χρήση Βίας: Η επόμενη επίθεση της Βάι διαπερνά το στόχο της και προκαλεί ζημιά στους εχθρούς πίσω από αυτόν.
  •     Βιαιοπραγία: Η Βάι εφορμά σε έναν εχθρό, απωθώντας όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο της. Όταν φτάσει το στόχο της, τον εκτοξεύει στον αέρα, κάνει ένα άλμα προς αυτόν και τον γκρεμίζει στο έδαφος.


Όταν η Βάι είναι στην πάνω λωρίδα ή στη ζούγκλα, νιώθει σαν το σπίτι της. Ο τρόπος παιχνιδιού της είναι απλός: γρονθοκοπεί τους αντιπάλους της και σπάει και καταστρέφει τη θωράκισή τους. Η γροθιά-σήμα κατατεθέν της Βάι είναι η Σούπερ Γροθιά. Όταν ενεργοποιήσετε για πρώτη φορά την ικανότητα, η Σούπερ Γροθιά ξεκινά να φορτίζει. Αν ενεργοποιήσετε τη Σούπερ Γροθιά για δεύτερη φορά, η Βάι ορμά προς τα εμπρός, προκαλώντας ζημιά στις γύρω μονάδες και απωθώντας τους αντίπαλους ήρωες. Στην αρχή του αγώνα, η Βάι είναι εξαιρετική στο να παρενοχλεί αντιπάλους, ασκώντας ταυτόχρονα πίεση στη λωρίδα με τη Σούπερ Γροθιά και τη ζημιά πεδίου επιρροής από την Υπερβολική Χρήση Βίας. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα Υπερβολική Χρήση Βίας, μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα τη λωρίδα σας και, ταυτόχρονα, να παρενοχλείτε τους αντίπαλους ήρωες που προσπαθούν να πλησιάσουν για να καταφέρουν τελειωτικά χτυπήματα στους υπηρέτες.

Όταν ξεκινήσουν οι ομαδικές μάχες, η υπέρτατη ικανότητα της Βάι της επιτρέπει να εφορμά και να διασπά την πρώτη γραμμή των αντιπάλων και να τσακίζει τους επωμιστές τους. Η Βιαιοπραγία κλειδώνει σε έναν αντίπαλο ήρωα. Στη συνέχεια, η Βάι τον κυνηγά και τον εκτοξεύει στον αέρα με ένα άπερκατ. Οι άτυχοι εχθροί που βρίσκονται στο δρόμο της απωθούνται. Με την υψηλή ζημιά, τις αποδυναμώσεις θωράκισης και τις απωθήσεις, η Βάι μπορεί να αποδιοργανώσει τον αντίπαλο. Καθώς οι επιθέσεις και οι ενεργοποιημένες ικανότητες της Βάι προσθέτουν στοίβες στην ικανότητα Διατρητικά Χτυπήματα, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τη ζημιά που προκαλείτε εναντίον θωρακισμένων αντιπάλων, απλώς με αυτό που ξέρετε καλύτερα: με γροθιές. Τέλος, η Ασπίδα Κρούσης της Βάι την βοηθά όχι μόνο να επιβιώνει από επιθέσεις μαζικής ζημιάς, αλλά και σε παρατεταμένες ομαδικές μάχες.

Είστε έτοιμοι να βάλετε τα γάντια σας και να διδάξετε πυγμαχία; Όταν οι αντίπαλοί σας δουν τον βαρύ οπλισμό σας, τα ψέματα θα τελειώσουν.



Μυθολογία:

Η Βάι αντιμετωπίζει όλα της τα προβλήματα όπως και τους τοίχους που της φράζουν το δρόμο: τα κάνει κομμάτια με τα μαγοτεχνικά γάντια της. Παρά το εγκληματικό παρελθόν της, η Βάι χρησιμοποιεί πλέον την εμπειρία της από τον υπόκοσμο για να υπηρετήσει την αστυνομία του Πίλτοβερ. Το θράσος, το σαρκαστικό χιούμορ και η επιδεικτική άρνηση της Βάι να ακολουθεί εντολές εξοργίζει συχνά τη συνεργάτιδά της, την Κέιτλιν, η οποία φροντίζει πάντα να ακολουθεί τους κανόνες. Όμως, ακόμη κι η Σερίφης του Πίλτοβερ δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Βάι αποτελεί ανεκτίμητο σύμμαχο στη μάχη εναντίον του εγκλήματος.

Η Βάι μεγάλωσε από παιδί στα περίχωρα του Πίλτοβερ όπου οι νόμοι δεν είχαν καμία ισχύ. Έτσι, αναγκάστηκε να μάθει τις τέχνες της κλοπής και της απάτης για να επιβιώσει. Κλέβοντας και αποσυναρμολογώντας μαγοτεχνικές συσκευές, απέκτησε ικανότητες εφάμιλλες πολύπειρων μηχανικών, ενώ η ζωή στους δρόμους της έμαθε να εμπιστεύεται μόνο τον εαυτό της. Όταν ήταν έξι ετών, μια συμμορία εγκληματιών εκτίμησαν τις ικανότητες της μικρής Βάι και την πήραν υπό την προστασία τους. Στα έντεκά της, η Βάι ήταν πια έμπειρη συνεργός στα εγκλήματά τους κι απολάμβανε τη συγκίνηση που της έδινε κάθε ληστεία.

Η συμπεριφορά της άλλαξε όταν σε μια επιδρομή σε κάποιο ορυχείο τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Βρέθηκε σε ένα αναγκαστικό δίλημμα: Να το σκάσει με τους συνεργούς της ή να προσπαθήσει να σώσει τους αθώους εργάτες του ορυχείου από μια σήραγγα που είχε καταρρεύσει. Η Βάι επέλεξε τον ηρωικό δρόμο. Καθώς αναζητούσε έναν τρόπο να απελευθερώσει τους εργάτες από τα χαλάσματα, ανακάλυψε μια ρομποτική πλατφόρμα εξόρυξης. Αυτοσχεδιάζοντας, ξεκόλλησε τις τεράστιες γροθιές της πλατφόρμας και τις μετέτρεψε σε αυτοσχέδια μαγοτεχνικά γάντια. Μόλις προσάρμοσε αυτά τα βαριά όπλα στα μικροσκοπικά χεράκια της, το μικρό κορίτσι σήκωσε το χέρι της κι έριξε μια φορτισμένη γροθιά στα χαλάσματα. Η δύναμη του χτυπήματος έκανε το βράχο κομμάτια. Αφού απελευθέρωσε τους εργάτες, η Βάι εξαφανίστηκε.

Μετά την αποτυχία της τελευταίας ληστείας, η Βάι έκοψε κάθε επαφή με τη συμμορία. Στο εξής δούλευε μόνη της, αλλά έκλεβε μόνο από άλλους εγκληματίες. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, η Βάι τροποποιούσε και βελτίωνε τις μαγοτεχνικές γροθιές της και μπορούσε πια εύκολα να κάνει ληστείες και να αρπάζει κλοπιμαία. Τελικά, η φήμη της έφτασε μέχρι την Κέιτλιν, την ονομαστή Σερίφη του Πίλτοβερ. Αντί να προσπαθήσει να τη συλλάβει, η Κέιτλιν έδωσε στην εγκληματία μια ευκαιρία να ξεπληρώσει το χρέος της προς την κοινωνία: να εργαστεί μαζί της για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο Πίλτοβερ. Η Βάι έβαλε τα γέλια. Γι’ αυτήν, μια δουλειά που θα της έδινε την ευκαιρία να δέρνει κακοποιούς χωρίς να την κυνηγάει η αστυνομία ήταν ό,τι καλύτερο. Δέχτηκε αμέσως. Πλέον, η Κέιτλιν πασχίζει να κρατήσει τη Βάι σε τάξη και η Βάι εκλαμβάνει τις εντολές της Κέιτλιν ως απλές υποδείξεις. Όταν όμως συνεργάζονται, γίνονται ο φόβος και ο τρόμος των κακοποιών του Πίλτοβερ.

'Είναι κρίμα. Έχω δύο γροθιές, αλλά εσύ έχεις μόνο ένα πρόσωπο''.
-- Βάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου