Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Άγνωστοι μπήκαν σε στρατόπεδο της Χίου– Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Τις πρώτες πρωινές σήμερα άνδρας με συνεργό του, αγνώστων λοιπών στοιχείων παραβίασε την περίμετρο στρατοπέδου στη Χίο όπου έχει την έδρα του το 147 Τάγμα Εθνοφυλακής.
Ο εισβολέας εντοπίστηκε γρήγορα και καταδιώχθηκε άμεσα από την μονάδα περιφρούρησης του στρατοπέδου με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το στρατιωτικό χώρο, αφήνοντας πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες ενδείξεις και στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του που ήδη διεξάγονται, όπως ανεφέρει το defencenet.gr


Μόλις ο άγνωστος άνδρας εντοπίστηκε από το περίπολο σήμανε αμέσως γενικός συναγερμός στο στρατόπεδο και όλοι οι διαθέσιμοι άνδρες που είχαν υπηρεσία εκείνη την ώρα πήραν εντολή να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον εισβολέα.

Πιθανότατα και όπως εκτιμούν ο αρχές ο εισβολέας είχε και συνεργό ο οποίος τον περίμενε έξω από το στρατόπεδο βοηθώντας τον στη διαφυγή του.

Παρά το γεγονός ότι έγινε αντιληπτός αυτός κατάφερε να ξεφύγει αν και έγινε έγινε προσπάθεια από την ομάδα ασφαλείας αμέσως μετά τον εντοπισμό του να μην αντιληφθεί ότι είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση. Οι κινήσεις του έδειχναν άριστα εκπαιδευμένο άτομο.

Στη μονάδα που είναι μονάδα Πυροβολικού μετέβησαν οι στρατιωτικές αρχές της νήσου και ενεπλάκησαν άμεσα σε ανακρίσεις και έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ασφαλείας έχουν το ρολόι του εισβολέα το οποίο φαίνεται να του έπεσε από το χέρι ενόσω προσπαθούσε να εγκαταλείψει τρέχοντας το στρατιωτικό χώρο.

Οι εκδοχές που εξετάζονται είναι δύο: Είτε πρόκειται για κάποιον που ήθελε να διαπιστώσει το επίπεδο των μέτρων ασφαλείας στη μονάδα με άγνωστο ακόμη σκοπό ή γνώριζε που ακριβώς φυλάσσεται οπλισμός με στόχο να κλέψει όπλα.

Πάντως όλες οι εκδοχές εξετάζονται συμπεριλαμβανομένης και της κατασκοπείας από ξένη δύναμη. Υπενθυμίζουμε ότι στις 11 Οκτωβρίου Αφγανός είχε συλληφθεί σε στρατόπεδο της Καλύμνου να βιντεοσκοπεί εγκαταστάσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το ΓΕΣ για το συμβάν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου