Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αρνείται τον βιασμό του 9χρονου Παλαιστίνιου ο 37χρονος ύποπτος



Λάρνακα: Αρνητικά απάντησε και στις πέντε κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο 37χρονος ο οποίος κατηγορείται για βιασμό 9χρονου Παλαιστινίου στη Λάρνακα την 1η Αυγούστου 2012.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο συνήλθε χθες κεκλεισμένων των θυρών στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρνακας, με τον 37χρονο εκτοπισμένο από την Αμμόχωστο να μην παραδέχεται ενοχή.


Ο Δημόσιος κατήγορος Ανδρέας Αριστείδου ανέφερε στο Σώμα, με Πρόεδρο τον Χαρ. Πογιατζή και Πάρεδρους τους Λεωνίδα Καλογήρου και Θωμά Θωμά, ότι το κατηγορητήριο αναφέρεται σε υπόθεση απαγωγής προσώπου με σκοπό να υποκύψει σε παρά φύση συνουσία την 1η Αυγούστου 2012 και επίθεση κατά οργάνου της τάξης στις 3 Αυγούστου 2012.

Χθες ο συνήγορος του υπόπτου, Γιάννης Πολυχρονίου, ζήτησε όπως η δίκη να μη γίνει κεκλεισμένων των θυρών για να μην επηρεασθεί η διαδικασία και το δικαίωμα του κατηγορούμενου για δίκαιη δίκη λόγω της απόφασης να επιτραπεί η παρουσία του πατέρα του 9χρονου, του αδελφού του και της δικηγόρου της οικογένειας η οποία θα είναι και η μεταφράστρια τους.

Το Μονιμο Κακουργιοδικείο απέρριψε την ένσταση τονίζοντας ότι εφ’ όσον ο πατέρας και οι αδελφός του παραπονούμενου ανήλικου, γνωρίζουν τα γεγονότα της 1ης Αυγούστου 2012, δεν υπάρχει θέμα διαρροής της ταυτότητας του.

Ο κατηγορούμενος εξέτισε ποινή φυλάκισης 15 ετών που του επιβλήθηκε το 1994 για την ανθρωποκτονία Κινέζας υπηκόου, 5 χρόνια για τον βιασμό της, ενώ για την απαγωγή της δεν επιβλήθηκε ποινή.

Αφέθηκε ελεύθερος το 2001. Επιπρόσθετα, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση δύο ανηλίκων αγοριών και διατάχθηκε να καταβάλει εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος.

Στο κατηγορητήριο αναγράφονται 22 μάρτυρες κατηγορίας και η δίκη ορίσθηκε να αρχίσει στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2013. Μέχρι τότε ο 37χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου