Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Μήνυση κατά Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου από δύο επιχειρηματίες και μια συνταξιούχο


Μήνυση κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου,
αλλά και σε βάρος των πρώην και νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη, Ιωάννη Διώτη και Στέλιου Στασινόπουλου κατέθεσαν τρεις πολίτες με αφορμή τη «λίστα Λαγκάρντ».


Σύμφωνα με το directnews.gr μεταξύ των τριών μηνυτών είναι και η συνταξιούχος εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη, η οποία είχε καταγγείλει επτά συναδέλφους της ότι είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που δεν επέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση. Εκτός από την κυρία Κυριακάκη, οι επιχειρηματίες Οδυσσέας Τηλιγάδας και Ελένη Διαμαντοπούλου, ενώ δικηγόρος της υπόθεσης είναι ο Γιάννης Απατσίδης.

Η μήνυση, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διεξάγει ήδη προκαταρκτική εξέταση για το θέμα αυτό.

Οι μηνυόμενοι καταγγέλλονται για τους σκαναλώδεις χειρισμούς που έκαναν στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και εγκαλούνται, μεταξύ των άλλων, για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, της έκδοσης ψευδούς βεβαιώσεως, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Στη μηνυτήρια αναφορά ζητείται από τον εισαγγελέα να διατάξει την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου των εμπλεκομένων και να προχωρήσει στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα καθώς πρέπει να θεωρηθούν ύποπτοι για τη διάπραξη νέων αξιόποινων πράξεων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου